"Komisjonil on kahtlusi riigiabi olemasolu ja siseturuga kokkusobivuse osas nii 2009. aasta kapitali suurendamise puhul, Estonian Airi maapealse teeninduse müügi puhul Tallinna Lennujaamale 2009. aastal, 2010. aasta kapitalisüsti puhul, 2011. ja 2012. aasta kapitalisüsti puhul kui ka nn päästmislaenu puhul," kirjutab Euroopa Komisjoni asepresident Joaquín Almunia majandusminister Juhan Partsile.

Valitsus andis tänavu juunis heakskiidu eelnõule, millega pikendati Estonian Airile antud kuni 37 miljoni eurose laenu tähtaega.

Majandusministeeriumi taotluse alusel pikendati tähtaega kuni Euroopa Komisjoni otsuseni restruktureerimiskava kohta, kuid mitte kauem 2018. aasta 20. juunini.

Riigil on võimalik ettevõttele anda kahte sorti abi: üks on päästmisabi ning teine on restruktureerimisabi. Seni on riik andnud päästmisabi.

Valitsus andis mai alguses Estonian Airile 12 miljonit eurot laenu, mis oli osa veebruari lõpus kokkulepitud laenu kogumahust - 37 miljonit eurot. Kokku on firma kätte saanud 24,9 miljonit eurot.

Valitsus tahab anda Estonian Airile 40,7 miljonit eurot riigiabi, mida kasutataks lennufirma restruktureerimiseks.