„Majanduse ning tööturu olukord ei parane piisavalt kiiresti,“ nentis Euroopa Komisjoni asepresident Jyrki Katainen.

Euroopa majanduse ees ei olee lihtsat ülesannet,“ tõdes majandus- ja rahandusvolinik Pierre Moscovici „peame tegutsema kolmel rindel: usaldusväärne eelarvepoliitika, ambitsioonikad struktuurireformid ning investeeringu“.

Komisjoni hinnangul kasvab eurotsooni 18 riigi sisemajanduse kogutoodang (SKT) sel aastal 0,8% ning tuleval aastal 1,1 protsenti. Seda on kevadprognoosiga võrreldes oluliselt vähem; maikuus loodeti, et selle aasta kasv saab olema 1,2 ja tuleval aastal 1,7%. 

Komisjon langetas ka Euroopa suurima majanduse Saksamaa ootusi ning tõdes, et inflatsioon saab eurotsoonis olema väiksem kui Euroopa Keskpank ootab. Nii prognoosi b komisjon inflatsiooniks 0,8 protsenti keskpanga 1,1% kõrval. Tuleval aastal peaks olukord paranema ning kui keskpank ootab tulevaks aastaks kaupade ja teenuse hinnakasvuks 1,4%, siis komisjon 1,5%.

Kui maikuus ootas Euroopa Komisjon Saksamaa tänavuseks kasvuks 1,8% ja tuleval aastal 2%, siis värskes prognoosis on Euroopa kasvumootori tänavune kasvulootus vaid 1,1 protsenti ning tuleval aastal 1,8%. 

Eesti majanduse kasvuootusi kärpis komisjon järgmise aasta osas Selle aasta kasvuks loodetakse maikuuga sama 1,9 protsenti, kuid tuleva aasta kasv peaks mais loodetud 3% asemel tulema 2 protsenti.