"Oleme näinud meedias ilmunud materjale [OÜ Ermamaa] teema kohta ja oleme hetkel ühenduses liikmesriigi vastutavate ametiisikutega, et saada asja kohta rohkem infot," öeldakse Euroopa Komisjoni saadetud vastuses.

"Eelkõige oleme palunud saata rohkem infot Ettevõtluse Arendamise Sihtasutusel, kes on vastutav nii konkreetse toetusraha jagamise eest ning ka tagasinõude suuruse otsustamise eest. Hetkel ootame vastavat informatsiooni," edastas Euroopa Komisjoni vastuse komisjoni Eesti esindus.

EAS teatas eelmisel nädalal, et nõuab Toomas Hendrik Ilvesele kuuluvalt OÜ Ermamaalt tagasi 10% 2006.aastal antud toetusest ehk 190 000 eurost 19 000 eurot. Toetusraha Ärma talu ja selle ümbruse ehitamiseks ja taastamiseks kulutanud endine president ja tema eksabikaasa Evelin Ilves lubasid seal avada turismitalu, nagu toetuse tingimused ette näevad.

Turismitalu ei ole seal aga kunagi olnud ning valdused on avalikkuse ees suletud olnud kogu aja. Hoolimata sellest otsustas EAS mitte tagasi nõuda tervet toetussummat, vaid ainult 10% sellest.