Euroopa Liidu transpordivolinik Violeta Bulc ütles Saksamaa transpordiministrile Alexander Dobrindtile, et Brüsseli hinnang kavandatavale seadusele ei saa olema soodne, vahendab The Local.

Euroopa Komisjon teatas, et plaan teha sakslastele automaksu hinnaalandust, et kompenseerida teemaksu, tähendab, et seda peavad maksma ainult mittesakslastest autojuhid, mis on „kaudne diskrimineerimine“, teatas ajaleht Bild.

Samuti leiab Euroopa Komisjon, et välismaa autojuhtidele kavandatavad maantee kasutamise lühiajalised load – 20 eurot kahe kuu ja kümme eurot kümne päeva eest – on liiga kallid.

Saksamaa teemaks praegu kavandataval kujul ei võta lisaks arvesse mootori töömahtu, keskkonnareitingut ega auto väljalaskeaastat.

Dobrindt lükkas Euroopa Komisjoni väiteid tagasi. Ta kinnitas, et Euroopa Liidu kodanikud ei kanna suuremat koormat kui Saksa autojuhid, kui teemaks kehtima hakkab.

Teemaks on Saksamaa võimuerakonna kristlik-demokraatliku liidu (CDU) Baieri sõsarpartei kristlik-sotsiaalse liidu (CSU) juhi Dobrindti väljamõeldis ning CDU-ga sõlmitud koalitsioonilepingu tingimus.

Teemaks hakkaks kehtima vaid Saksamaa liidualluvusega Autobahn'idel ja peamistel maanteedel.

Saksamaa liiduvalitsus peaks teemaksu tekstis kokku leppima kolmapäeval.