British Airways, Virgin Atlantic, Lufthansa, Air France, Air Berlin ja hispaanlaste Iberia koos lennukitootja Airbus on veendnud, et Euroopa Liidu plaan jätaks kaudselt tööta enam kui 1200 inimest ning tooks Euroopa lennundusele miljarditesse eurodesse ulatuvat kahju. Lisaks algataks selline otsus lennundussõja Hiina, USA ja Venemaaga, vahendas Financial Times.

Airbusi kõneisik ütles ajalehele, et "eeskiri, mis sai alguse kui soov piirata Euroopa õhuruumi saastamist on muutumas aga kaubanduskonfliktiks". Probleemi näitena annab Airbus teada, et ELi otsuste tõttu on kolm Hiina riiklikku lennufirmat loobumas 12 miljardi euro suurusest investeeringust uutesse Airbusi lennukitesse.

Euroopa Liit on reguleerimas lennunduse poolt tekitatavat heitgaaside teket, maksustades kõik lennud Euroopas ja Euroopasse. USA ja Hiina lennufirmade hirm on aga selles, et Euroopa Liit tahab maksustada ka Euroopast lahkuvate ja sinna saabuvate lendude need osad, mida ei sooritata Euroopa õhuruumis.

Airbusi kõneisik ütles lisaks, et nende soov on anda ELile märku, et sellise plaani ellu viimine majandussurutise ajal ei ole hea Euroopa majanduskonkurentsivõimele.