Hoiuste tagamise direktiiviga tõstetakse hoiuste tagamise piirmäära 100 000 euroni 2011. aasta lõpuks ning kehtestatakse kiiremad väljamaksetähtajad hoiuste kompenseerimiseks, teatas rahandusministeerium.

"Kahtlemata on meie peamiseks prioriteediks euro kasutuselevõtt, mis seab ka piirid kulutamisele. Just suutlikkus euro kasutusele võtta on üks olulisemaid samme meie majanduskeskkonna hea tervise tagamisel," kommenteeris rahandusminister Ivari Padar.


Euroopa majanduskasvu turgutamiseks mõeldud päästeplaanis leiti, et valitsuste sammud on vajalikud nõudluse stimuleerimiseks, tarbijate kindlustunde tagamiseks ja majanduste normaalseks funktsioneerimiseks.

Lisaks jõuti üldisele kokkuleppele mitmetes kapitaliturgude toimimist parandavates ja finantssektori vastupanuvõimet tõstvates direktiivides.

Paraku ei jõutud käibemaksu vähendatud määrade ettepaneku osas kokkuleppele.

Kohtumisel tõdeti, et praegusel krediidi- ja eksporditurgude kriisis on avaliku sektori eelarvetel oluline roll madalseisust väljatulekuks.


Euroopa Liidu summaarne täiendav eelarvestiimul peaks moodustama umbes 1,5 protsenti liidu SKPst.


Vajalike tegevuste valiku ja mahu otsustab iga liikmesriik ise lähtuvalt oma konkreetsest olukorrast ja eesmärkidest.


Seejuures peavad riigid silmas stabiilsuse ja kasvu pakti piire ja vajadust tagada majanduse sisemine ja välimine tasakaal.


Mitmed liikmesriigid rõhutasid aktiivsete tööturumeetmete ja väikeettevõtlussektori toetamise tähtsust.