Starteli teatel said samasisulised hoiatuskirjad ka Okopankki ja Leonia.

Ükski pank ei soostunud süüdistusi täpsemalt kommenteerima.

Euroopa Komisjon teatas teisipäeval, et saadab hoiatuse 120 pangale ja pangaasutusele Soomes, Belgias, Iirimaal ja Portugalis seoses väidetava kartellikokkuleppelega eurotsoooni valuutade vahendustasude osas.

Komisjoni konkurentsivolinik Mario Monti ütles kahe nädala eest, et komisjon käsitleb kartellilepet, kui sellise leppe olemasolu tõestust leiab, väga tõsise küsimusena.

"Nende hoiatustega kaasnevad domumentaalsed tõendid selle kohta, et need pangad ja pangaasutused leppisid koku eurotsooni pangatähtede ja müntide vahetuskursside osas," ütles Monti Euroopa Parlamendis esinedes. "See oleks väga tõsine konkurentsireeglite rikkumine."

Komisjonil on õigus trahvida konkurentsireegleid rikkunud firmasid kuni 10 protsendi ulatuses aastakäibest, kuigi nii suurt trahvi ei ole senini määratud.

Ametlik teade on hoiatus, mis annab pankadele võimaluse vastata. Pärast vastuse läbi vaatamist otsustab komisjon, kas rakendada trahve või mitte.

Komisjon hakkas uurima väidetavat hinnakokkulepet eurotsooni pankade vahel mullu veebruaris vahetult pärast ühisraha kasutuselevõttu.