Kell 10 Viru Keskuse aatriumis algavas stendivoorus tutvustavad oma tooteid ja uudseid teenuseid 38 Euroopa riigi õpilasfirmad – kokku ligi 200 gümnaasiumi- ja kutsekooli noort, mis teeb sellest ajaloo suurima osalejate arvuga Euroopa õpilasfirmade võistluse.

Eestit esindab võistluses Tallinna Õismäe Vene Lütseumi õpilasfirma Teamo, mis keskendub laste suhtlusoskuste parendamisele.

Esmakordselt Eestis toimuva Euroopa parimate õpilasfirmade võistluse korraldaja Junior Achievementi Eesti esindaja Kersti Loori sõnul on võistluse Eestisse toomise nimel tehtud väga suurt tööd. „Euroopa õpilasfirmade võistlus toimub juba 25 korda ning meil on au see juubelisündmus korraldada esmakordselt Eestis,“ kommenteeris Loor. „Junior Achievementi Eesti organisatsioon on hea maine ning arvestavate näitajatega, mistõttu valiti soovi avaldanud riikide hulgast korraldajaks välja just Eesti esindus – oleme selle üle väga uhked.“

Õpilasfirmade stendivoodus ehk õpilasfirmade laadal hindab žürii õpilasfirmade bokse, kui hästi suudab õpilasfirma oma ideed keskuse külastajatele tutvustada ning loomulikult ka müügitehnikat toodete või teenuste müümisel.

Õpilasfirmade stendivooru avab Eesti väliskaubanduse- ja ettevõtlusminister Anne Sulling.
Junior Achievementi (JA) eesmärk on edendada ettevõtlus- ja majandusõpet Eestis. Üle 20 aasta tegutsenud organisatsioon seisab hea õpilasfirmade ja töövarjupäeva programmi korraldamise, ettevõtlus- ja majandusalaste õppeprogrammide väljatöötamise ning õpetajaskonna koolitamise eest. Junior Achievementi programmide järgi õpib aastas algklassidest gümnaasiumini majandust ja ettevõtlust ligikaudu 12 000 noort.