Rahaeraldus on mõeldud liikmesriikide tervishoiusüsteemidele võitluseks pandeemia vastu, meditsiinitarvete varumiseks ja jaotamiseks. Lisaks on selle sees täiendavad vahendid näiteks toimetulekuks suurenenud rändesurvega Kreekas.

Euroopa Liidu fondid aitavad otseselt liikmesriikide tervishoiusüsteeme võitluses koroonaviiruse pandeemiaga.

Hääletatud abipakett võimaldab liidul ühiselt soetada meditsiinitarbeid, näiteks maske ja hingamisaparaate. Lisaks ka transportida meditsiiniseadmeid ja piiriüleste piirkondade patsiente. See võimaldab ka rahastada täiendavate tervishoiutöötajate värbamist, keda saaks lähetada kriisipiirkondadesse kogu Euroopa Liidus. Oma osa saab ka mobiilsete välihaiglate ehitus liikmesriikides.

Kokku eraldatakse ELi eelarvest 3,08 miljardit eurot: 2,7 miljardit eurot tuleb liidu erakorralise toetuse rahastamisvahendist tervishoiusektori jaoks. 380 miljonit eurot pärineb rescEU Euroopa hädaolukordadele reageerimise programmist meditsiinitarvete kokkuostuks.

Toetuspakett tagab 3,6 miljoni euro ulatuses lisavahendeid Haiguste Ennetamise ja Tõrje Euroopa Keskusele. 350 miljonit eurot läheb toimetulekuks suurenenud rändesurvega Kreekas.