Maailmamajanduse edetabel World Economic League Table 2015 paigutas esikohale majandushiiu USA, millele järgnevad Hiina ja Jaapan, vahendas EUobserver. Saksamaa, Suurbritannia ja Prantsusmaa on tabelis vastavalt neljandal, viiendal ja kuuendal kohal ning Itaalia on kaheksandal kohal.

Juunis sai UK majandus statistilise tõuke 80 miljardi euro näol – siis esitleti Euroopa Liidu uusi majandusarvestuse reegleid, mis registreerivad ka nö varimajanduse tehinguid ehk narkokaubandust ja prostitutsiooni.

Kuigi UK edestab Prantsusmaad viie koha võrra uues tabelis, märgib Majandusuuringute Teaduskeskus, et 850 miljoni eurone vahe kahe riigi vahel jääb lubatud veamäära sisse ning see vahe kaoks kui Prantsuse narko- ja prostitutsiooni turgudega oleks uuringus arvestatud.

Värskelt avaldatud tabelis on kõige suurem kaotaja Venemaa, kukkudes kaheksandalt kohalt kümnendale. Majandusuuringute Teaduskeskuse juht Douglas McWilliams märkis, et Moskva roll Ukraina konfliktis on riigi majanduslanguse põhjuseks.

McWilliams kiitis, et tabel peegeldab reaalsust karmides numbrites. Tema sõnul tuuakse riigid nagu Venemaa ja Argentiina, mis on tunginud naaberriikidesse, tagasi maa peale, kuna nende majandused on kokku varisemas ning riigid tabelis langemas.

Järgneva 15 aasta jooksul oodatakse edetabelis BRIC (Brasiilia, Venemaa, India ja Hiina) riikide tõusu. Eeldatavalt möödub Hiina USAst 2025. aastal ning 2024. aastal peaks India jõudma kolmandale kohale. Euroopa majanduses peaks UK mööduma Saksamaast 2030. aastal, kuna Saksamaa rahvastik vananeb ja kahaneb ning euro nõrgeneb.