Selleks nõuetekohase registreeringu saamine Šveitsis on aeganõudev ja keeruline protsess, kogu kontroll Venemaale tarnitava toodangu üle on aga täielikult Vene tolli kätes.

Ajaleht kirjutab, et ametlikult müüksid Euroopa toidutootjad oma kauba Šveitsi ega omaks selle kauba edasise saatusega mingit pistmist. Väidetavalt on vastavat soovi avaldanud Hispaania, Poola ja Saksamaa tootjad. Ka Šveitsis ei mainita ametlikul tasandil, et tarnetel nendest riikidest oleks midagi pistmist Venemaaga.

Eksperdid ütlevad, et Euroopa toodangul on Šveitsi kattevarjus siiski üsna raske läbida litsenseerimise kõiki etappe ja Vene tolli kadalippu. Võtmeküsimuseks on valmistajamaa sertifikaat. Üheks lahenduseks oleks Euroopa toodangu ümbertöötlemine Šveitsis, kuid pole välistatud, et reekspordile hakkaksid kaikad kodaraisse loopima kohalikud tootjad.

Lisaks probleemidele Vene tolli ja kohalike tootjatega võivad eurooplased põrkuda ka kõrgete kuludega logistikale. Samuti võtaks kõik need protseduurid – alustades litsentsidest ja lõpetades ümbertöötlemisega – aega kuni pool aastat.