EVEA uued volikogu liikmed on - alates 12.06.2018 - väikeettevõtjad Heiki Rits (Outsourcing Partner OÜ), Marina Kaas (ManNet Partners Baltics OÜ), Martin Bristol (Eesti Rahvakunsti ja Käsitöö Liit), Signe Sarah Arro (Pilguse Mõis OÜ), Kadri Kullman (Dimela AS), Ron Luvistsuk (BFA Estonia OÜ), Merike Mätas (Mahekaup OÜ), Jako Laanemägi (Reinmaa & Partnerid Advokaadibüroo OÜ), Ille Nakurt-Murumaa (Tondihobu OÜ), Dainis Hirv (House of Beauty OÜ), Annika Küüdorf (Töökeskkonna Haldus OÜ), Kristjan Oad (Eesti Ettevõtluskõrgkool Mainor), Sirje Vällmann (ETNA Eestimaal MTÜ), Andre Pere (Pink Taxi OÜ) ja Vahur Suvi (Portal Invest OÜ).

„Väikeettevõtjate huvide eest seisev EVEA tänab organisatsiooni pikaajalist presidenti Kersti Krachti tehtud töö eest, soovime Kerstile edu poliitikas," ütles värske president Heiki Rits. „Samuti täname senist tegevjuhti Raivo Altmetsa ning asepresident Vahur Kivistikku," lisas Rits.

EVEA asepresident Marina Kaas rõhutas, et just väikeettevõtjad on Eesti majanduse selgroog ning südametunnistus, kelle huvide eest EVEA täna seisab. Eesti väikeettevõtja - aga Eesti ettevõtetest on väikesed ligi 99% - ei talu bürokraatiat ja ootab terve majanduse võitu. "Kogu majanduskeskkond peab olema terve, st hea tervise juures ja stabiilne - regulatsioonid on asjakohased, elu edasi viivad ja ettevõtlust ning ettevõtlikkust toetavad," selgitas Kaas.

Eesti väike- ja keskmised ettevõtted näevad käibekasvu pidurdumise põhjusena kõrget maksukoormust, koormavat seadusandlust ja liigset bürokraatiat, selgus SEB Baltimaade ettevõtlusbaromeetri andmetest.

Väikese ja keskmise suurusega ettevõtete (VKE) osakaal Eesti majanduses on väga suur. Koguni 99 protsenti kõikidest Eesti ettevõtetest on väikesed ehk kuni viiekümne töötajaga ettevõtted. Euroopa Komisjoni ülevaade Euroopa VKE-dest toob välja, et Eesti ettevõtted on tublid - uute ettevõtete ellujäämise määr on Euroopa üks kõrgemaid, lisaks loovad neist rohkem kui pooled viie aasta jooksul vähemalt kaks uut töökohta, seda alates ettevõtte asutamise hetkest.

EVEA on Eesti vanim esindusorganisatsioon. Käesoleval aastal tähistab EVEA 30. sünnipäeva.