Inimesed, kes ei saanud mõjuvatel põhjustel tänavu juuliks pangale EVP-de hüvitamisavaldust esitada, võivad selle esitada rahandusministrile koos taotlusega tähtaja ennistamiseks, teatas rahandusministeerium.

"Kui kell juuli alguses kukkus, avastas terve hulk inimesi, et erastamisväärtpaberid enam ei kehti ja ka riigilt hüvitise taotlemise tähtaeg on mööda lastud - seda kinnitab rahandusministeeriumisse saabunud avalduste hulk, kus hüvitise taotlemisega hilinemist põhjendatakse just teadmatusega," selgitas määruse vastuvõtmise põhjuseid rahandusminister Ivari Padar.

"Et inimesed rahast siiski ilma ei jääks, peab rahandusministeerium põhjendatuks ka teadmatust mõjuva hilinemise põhjusena käsitleda," lisas Padar.
Määrus lubab ennistamistaotlusi vastu võtta tingimusel, kui taotlus esitatakse kahe nädala jooksul pärast selle tähtaegset esitamist takistanud põhjuse äralangemist. Seega saab erandlikel juhtudel – näiteks aeganõudva pärimisasja korral – taotluse esitada ka hiljem.

Erastamisväärtpaberite kasutusaeg lõppes 2006. aasta 31. detsembril, 8. jaanuarist 2. juulini sai riigilt taotleda kasutamata jäänud EVPde hüvitamist. 2. juuliks oli kokku esitatud 53 644 avaldust, millega taotleti hüvitist 214 miljoni krooni ulatuses.