##Kuna tagastus tehakse EVP-des, lõpeb avalduste vastuvõtt kuu enne erastamisväärtpaberite väljaandmise lõppu 31. detsembril 2005.

Avalduse esitamisega peaksid kiirustama ka need, kes soovivad erastatud või erastatava maa müügihinda vähendada või väljaostuvõlga kustutada, sest seaduseelnõu kohaselt kaovad ka need soodustused pärast 31. detsembrit.

Viljandi õpetaja Jaak Luhakooder, kel peres neli last, saab tagasi 1997. aastal eramu juurde maa erastamiseks kulunud 3864 EVP-krooni, mille väärtus on ligi 3 550 krooni. Mees märgib, et nende perele on see oluline summa.

Viimased päevad ongi maavalitsustesse toonud tavalisest rohkem avaldusi. Lääne maavalitsuse maaosakonna spetsialist Liilia Tormis ütles, et laekunud on kümmekond avaldust ning taotletakse nii erastamisele kulunud EVP-de tagasikandmist kui ka hinnasoodustust ja hüpoteegi vähendamist.

Samas on rahandusministeeriumi nõuniku Uku Hänni sõnul plaanis teha riigikogule uue aasta algul ettepanek lisada seadusse rakendussäte, et lastesoodustust (hinna vähendamine, võla kustutamine) saaks kasutada nii kaua, kuni on võimalik maad erastada.