Eilses järelkauplemises ehk pärast ametliku börsipäeva lõppu kukkus aktsia hind 24% allapoole 170 dollarit, kirjutab USA populaarne investorite kanal CNBC.

Eilses sugemishinnas järelkauplemine ei kajastu, nii et tänase päeva lõpuks prognoositakse aktsiate eilse ametliku sulgemishinnaga võrreldes aktsia ajaloo suurimat kukkumist. Senine suurim langus oli aktsial 2012. aasta juulis, üsna varsti pärast ettevõtte börsile tulekut.

Languse põhjus on lihtne: firma ei suutnud teises kvartalis eesmärke täita ning lisaks maalisid juhid tulevikust üsna musta pildi

Teises kvartalis ei suutnud firma täita käibe-eesmärke ning samuti tunnistati, et Euroopas aktiivsete kasutajate arv väheneb. Kui esimeses kvartalis oli aktiivseid kasutajad 281 miljonit, siis teises kvartalis kukkus see 279 miljonini.

Lisaks andis ettevõte mõned hirmutavad hoiatused.
Ettevõtte finantsjuht David Wehner ütles, et aktsionärid peavad leppima sellega, et käibekasvu numbrid kolmandas ja neljandas kvartalis vähenevad veidi vähem kui 10%.
Finantsjuhi sõnul vähenevad ka kasumimarginaalid. Kui teises kvartalis oli ärikasumi marginaal 44%, siis tulevikus kahaneb see kuskile 35% tasemele.

Tegevjuht Sheryl Sandberg lausus, et Euroopas kehtima hakanud isikuandmekaitse määrusel ei olnud käibele mõju, kuid seda ei saa edaspidi välistada.