Kõik haigused peaksid nende sõnul saama ravitud sajandi lõpuks. Chan andis sellest plaanist teada üritusel San Franciscos. See annetus tehakse Chan Zuckerbergi heategevusorganisatsiooni kaudu.

Esimene annetus, 600 miljonit dollarit, läheb BioHubile. See on projekt, mis toob kokku teadlased ja insenerid Stanfordi, Berkeley ja UC San Franciscost, et mõista ning ravida haigusi.

„Me oleme jõudnud haiguste mõistlisel teatud punkti ning me soovime edasi minna. Kui täna teadusesse panustada, siis meie lapsed võivad elada pika ning rahuldustpakkuva elu," ütles Chan.

Zuckerberg ja Chan lõid fondi eelmisel aastal enda tütre Maxima auks.

Chani sõnul usub Mark Zuckerberg, et kõiki haigusi on võimalik kas ravida, ära hoida või kontrolli all hoida aastaks 2099. Ta rõhutas, et see ei tähenda seda, et keegi enam kunagi haigeks ei jää, aga seda, et nad haigestuvad vähem.

Zuckerberg tuli samuti lavale ning rääkis kolmest peamisest eesmärgist, mis 3 miljardi annetamisega seotud on.

Esiteks soovitakse viia kokku teadlased ja insenerid. Teiseks soovitakse luua tehnoloogiaid ning kolmandaks soovitakse julgustada era- ja avalikku sektorit rohkem panustama teadus- ja arendustöösse. Seda üle maailma. Ta loodab, et oluliselt paranevad ja lihtsustuvad vereringeelundkonna uuringud, et haigusi varem avastada. Lisaks loodab ta, et töötatakse välja tehisintellektile mõeldud tarkvara, mis mõistaks aju ülikeerulist toimimist.

Paar arvas, et nende suurejooneline plaan on liiga optimistlik, isegi agressiivne, aga nad suhtlesid Nobeli laureaatide, inseneride ja uurijatega ning siis mõistsid nad, et eesmärk on saavutatav.

„Me peame olema kannatlikud. Me saame luua oma lastele ning tulevatele põlvedele parema maailma," ütles Facebooki ninamees.

3 miljardilist annetust hakkab kureerima neuroteadlane ja uurija dr. Cori Bergmann.

Mark Zuckerbergi varanduse väärtus on ligi 50 miljardit dollarit.