Vändra tervishoiukeskuse nime kandva sotsiaalkompleksi ehitab Facio Ehitus oma vahenditest ning annab valminud objekti 25 aastaks rendile Vändra alevivalitsusele, OÜ-le Vändra Perearstid ning SA PJV Hooldusravile. Rendiperioodi lõppedes läheb ehitis alevivalitsuse omandisse, teatas Facio Ehitus.

„Teadaolevalt ei ole Eestis sellist finantseerimisskeemi tervishoiuobjektide puhul laialdaselt kasutatud, küll aga näiteks Tallinna koolimajade renoveerimisel,“ märkis Facio Ehituse AS tegevdirektor Riho Kalve.

„Facio Ehitus võtab tervishoiukeskust arendusprojektina, mille ehitusest küll tulu ei teeni, kuid mille rajamine tagab ehituse madalseisus töötajate tööhõive ning pikemas perspektiivis teenib tulu keskuse haldamisest,“ rääkis Kalve.

2009. aasta suvel valmivasse Vändra Tervishoiukeskusesse kolivad ümber hooldusravihaigla ja hooldekodu, samuti koondatakse uude haiglasse füsioteraapiakabinet ja perearstid.

Lisaks ehitatakse tervishoiukeskusesse matuste tseremooniaruum ja surnute külmkamber, mis on maakonnas hetkel olemas vaid Pärnus.

Alevi ja ümberkaudsete elanike vajaduste tarbeks rajatakse keskusesse ka pesumaja ning söökla.

Sotsiaalbojektidest on Facio Ehitusel varasem kogemus näiteks Viljandi lasteabi- ja sotsiaalkeskuse rajamisest, samuti on ettevõte olnud kaasatud Tallinna Mustamäe haigla ehitamisse.