Facio Ehituse AS loodab tänavu aastal teenida ligi ühe miljardi krooni suuruse müügitulu, kuna ehitustegevuse jahenemisest hoolimata jätkatakse oma seniste projektidega.

Ettevõtte tegevjuhi Riho Kalve sõnul on konkurentsi tihenemisel ehitusturul ka oma head küljed, kuna ehitushindade langusega on suurenenud alltöövõtjate ja kvaliteetsema tööjõu valik.

„Seega on just languse faasis õige aeg piisavalt reserve ja mahtu omavatel ettevõtetel ehitustegevust elavdada,“ märkis Kalve.

Jätkatud on ka mitmete projektide ehitustööde elluviimist.

Otsustati jätkata möödunud aastal Haaberstis Räga tänaval konserveeritud neljakorruselise korterelamu ehitust.

Kalve sõnul tingis ehituse jätkamise just klientide kasvav huvi projekti vastu ning ka edukas müügitegevus.

Lisaks sellele plaanid Facio Ehitus AS tänavu valmis ehitada veel palju teisigi korterelamuid.

Töös olevate projektide hulgas on ka Riigiprokuratuuri hoone, Paldiski tehnopark, Märjamaa rahvamaja, mitmed gümnaasiumid ja lasteaiad ning Tallinnas Erika tänaval asuv sotsiaalmaja ja Viru väljakul asuv Metroplaza büroohoone.

Viimase kümne aastaga on Facio Ehituse netokäive kasvanud 132 miljonilt krooniilt 940 miljoni kroonini.

Puhaskasum on 1997-2007 aastani kasvanud 1,5 miljonilt kroonilt 77 miljoni kroonini.

Kodumaisel kapitalil põhineva Facio Ehituse AS peamiseks tegevusalaks on hoonete ehitamine peatöövõtu ja projektijuhtimise meetodil, vee- ja kanalisatsioonitrasside ehitus ning elektriinstallatsiooni tööd. Eriehitustööde teostamisega tegelevad tütarfirmad Facio Enviro ja Facio Elekter, kinnisvaraarendusega osaühingud Facio Maja, Facio Kinnisvara ja F-A Projekt ning kinnisvarahaldusega Facio Halduse OÜ.