Fazer Amica Eesti direktori Rita Reimi sõnul tingis eraldiseisva ettevõtte loomise vajaduse tootmismahtude järjest kiirenev kasv ja uute tegevussuundade lisandumine. “Tegutsesime varasemalt koos Fazer Pagaritega Fazer Eesti AS-i nime all. Vaadeldes Fazer Amica Eesti finantstulemusi, võib öelda, et oleme Eesti suurim valmistoidu- ja peoteenindusettevõte, mistõttu ka eraldumine oli vajalik. Eelmisel aastal ulatus Fazer Amica Eesti netokäive 150 miljoni kroonini, kasvades 2005. aastaga võrreldes 21%,” ütles Reim.

Fazer Amica Eesti teenindab üle riigi enam kui 50 erinevat toitlustuskohta. Põhiklientideks on kooliõpilased Tallinnas, Tartus, Võrus, Raplas ja Märjamaal, kuid ka paljude ettevõtete töötajad üle Eesti. Kohvikud ja buffet-tüüpi söögikohad on nii Stockmanni Kaubamajas kui Viru Keskuses. Võimalik on tellida peoteenindust ning ettevõte varustab Tallinna kauplusi ja Statoili teenindusjaamu kulinaaria- ja valmistoitudega. Fazer Amica tooteid leiab ka Tallinna ja Helsingi vahel sõitvatel kiirlaevadel. Ettevõte annab tööd rohkem kui 600 inimesele.

Fazer Amica peatselt avatav teenindusköök vastab tänapäeva spetsiifilistele nõudmistele ning on Eestis suurim omataoline. Tootevalikusse kuuluvad võileivad, täidetud kuklid, salatid, pirukad, quiche’id, paja- ja vormiroad, magustoidud, kastme- ja supipõhjad, küpsetised ning peoteeninduse tooted.