Fazeril valmis oma pagaritööstuste efektiivsuse tõstmiseks tegevuskava, mille kohaselt investeerib ettevõte uue tootmishoone väljaehitamisse Lätis ning koondab tootmise Balti riikides Läti ja Leedu tehastesse, teatas ettevõte.

Tootmine Tallinnas lõpetatakse 2015. aasta aprillis ja see toob kaasa kuni 95 töötaja koondamise.

"Turusituatsioon on väga keeruline. Pakendatud leiva- ja saiatoodete tarbimine on languses. Kulud on jätkuvalt kasvanud ja seda ei ole võimalik täielikult üle kanda toodete lõpphinda," ütles Fazer Grupi pagaritööstuse valdkonna tegevjuht Petri Kujala.

"Balti pagaritoodete turul on liiga palju tootmisvõimsust, sestap otsustasime konkurentsivõime ja kasumlikkuse säilitamiseks konsolideerida oma tootmise. Viime oma tootmisliinid üle Ogre ja Kaunase tehastesse ja sulgeme tootmise Tallinnas," lisas ta.

Pagaritööstuse turul väheneb pakendatud leivatoodete tarbimine aastast aastasse, samas kasvab küpsetuspunktides värskelt ja kohapeal ahjus küpsetatud pagaritoodete turg, märgib Fazer oma teates.

Fazer on kaalunud erinevaid võimalusi oma Balti äride arendamiseks ja efektiivsuse tõstmiseks. Tootmise koondamine kahte tehasesse ja Tallinna tehase sulgemine puudutab otseselt 95 Tallinna tehase tootmistöötajat.

Samas kinnitab ettevõte, et jätkab ja tugevdab Fazer Eesti kohaliku turu tarbija- ja kliendifookust veelgi ning müügi-, turunduse ja logistikaüksused jätkavad tegevust.

“Neid töötajaid, kelle tööleping lõpetatakse, aitame nii individuaalselt kui ka koostöös Töötukassaga,“ kommenteeris Fazer Bakery Balticu tegevjuht Mindaugas Snarskis.

“Kavandatav investeering uute tootmishoonete rajamiseks Riia lähistele Ogresse avab meile uusi võimalusi ja tugevdab meie konkurentsivõimet Balti pagariturul,” lisas Snarskis.

Fazer investeerib ligikaudu 5 miljonit eurot Ogre pagaritööstuse moderniseerimiseks. Uue tootmise käivitumine on kavandatud sügiseks 2015.

Fazer on rahvusvaheliselt tegutsev perefirma, mis tegeleb pagariäri, maiustuste ja küpsiste tootmise ning toitlustus- ja kohvikuteenuste pakkumisega.

Fazer tegutseb kaheksas riigis ja ekspordib oma tooteid rohkem kui 40 riiki.

Fazer Grupi müügikäive moodustas 2013. aastel ligi 1,7 miljardit eurot ning ettevõttes töötab üle 15 000 inimese.