Oy Karl Fazer Ab esitas möödunud aasta 23. juulil patendiametile taotluse uute kaubamärkide registreerimiseks, mis on aga väga sarnased Õnne sarja toodete pakenditel olevate kujunditega ja mille värvikombinatsioonid langevad toodete lõikes kokku.

Eesti Pagari patendivolinik Aivo Arula firmast Käosaar & Co tunnistas, et Eesti Pagar oleks pidanud kaitsma nii sõnalise kui ka kujundi osa, välistamaks sarnase kujundi tekkimist. Kuna Eesti Pagaril on kaitstud vaid sõnaline osa ja Fazer taotleb kujundi kaitset, siis ei saa patendiamet automaatselt keelduda Fazeri kujundi registreerimisest.

Fazer Eesti turundusjuht Asso Lankost ütles, et kuna pakendi kujundus esitati aasta tagasi, ei mäleta ta, kui sarnane on see kujundus Õnne sarja kujundusega. Lankosti sõnul on tegemist tavalise töise situatsiooniga. “Selliseid kaasusi on Fazeril ka varem olnud ja kõik on saanud seadusliku lahenduse. Samas aga pole viimase kolme aasta jooksul olnud ühtegi vaidlust kujunduse kohta, vaidlusobjektiks on olnud sõnaline osa,” selgitas Lankost.