Roger Pielke jr teeb järgneva arvutuse:

Hiljuti andis FIFA teada oma finantstulemused. Sealt võib välja lugeda, et mittetulundusühingu palgakulud olid 2014. aastal 88,6 miljonit dollarit. Lisaks annab FIFA teise vihje. Kirjas on, et 39,7 miljonit sellest maksti „tippjuhtidele" välja töötajate lühiajalise teenistusena (see tähendab, et siia alla ei kuulu panus töötaja pensionisse). Neid tippjuhte on FIFAs palju. Lisaks 13 juhtkonna liikmele ka täitevkomitee- ning finantskomitee liikmed.

Ei ole teada, kui palju neile komitee liikmetele täna makstakse. 2011. aastal käis üks endine täitevkomitee liige Mohammed bin Hammam välja, et tema sai 200 000 eurot aastas.

Hammami välja öeldut saab kasutada alguspunktina. Võime öelda, et umbes 6 miljonit dollarit 39,7st läks jagamisele komiteeliikmete vahel. See tähendab, et 13 juhtkonna liikme vahel on jagada veel 33,7 miljoni dollariline pott.

Miljon dollarit kuus?!

Seega ühe inimese kohta teeb see keskmiselt 2,6 miljonit dollarit. Sepp Blatter teenib muidugi rohkem kui teised. Ütleme 2 kuni 3 korda keskmisest enam. See oleks väga mõistlik eeldus. See teeks tema sissetulekuks 5 kuni 8 miljonit dollarit.

2011. aastal ütles Blatter ise BBCle antud intervjuus, et ta teenib vaid veidi üle miljoni dollari kuus. Võib-olla on tema palk vahepeal kõvasti kasvanud.

Üks juhtkonna liige on FIFA suhtekorralduse eest vastutav Walter DiGregorio. Ta ütles ühel konverentsil välja, et teenib FIFAs vaid pisut enam kui ta sai oma eelmises töökohas, kus ta sai 250 000 dollarit. Kui see vastab tõele, siis toetab see meie arvutusi. Sest siis jaguneks ülejäänud 33,45 miljonit eurot juba 12 inimese vahel.

Šveitsi tippjuhtide palgaga samas klassis

Kõige olulisem vihje FIFA finantsraportis on aga see, et FIFA juhtide palgad on samas klassis Šveitsi tippettevõtete juhtide omadega. On teada, et 2012. aastal said 20 enammakstud Šveitsi tippjuhti palka 6st kuni 16 miljoni dollarini.

Keskmine on selle viimase vahemiku puhul 11 miljonit dollarit, kuid oleme siiski konservatiivsed. Võtame madalaima palga ehk 6 miljonit dollarit aastas. See võiks olla Blatteri palk. FIFA asi on see number ümber lükata, avaldades õige summa.