Nordea on esimene auhinnasaaja Põhjamaades. Valik tehti mitmete suurte rahvusvaheliste pankade seast, teatas Nordea.

„Nordea on tänastes keerulistes majandustingimustes ning piiravate regulatsioonide keskkonnas loomulik valik Aasta Panga tiitlile. Panga tegevusmudel on osutunud äärmiselt edukaks ning pank on paistnud silma nii stabiilsuse kui konservatiivsusega“, kommenteeris The Banker väljaande toimetaja Brian Caplen.

Nordea Grupp on nii Baltikumis kui Põhjamaades astunud aegsasti samme, et kohaneda pingsa makromajandusliku keskkonnaga ning uute pangandusmäärustega.

Nordea Grupp on tervikuna võitnud juurde uusi kliente, samas hoidnud olemasolevaid erakliente, väikeseid ja keskmise suurusega ettevõtteid ja rahvusvahelisi ettevõtteid.

Vaatamate keerulisele keskonnale jätkub panga kõikides tegevusvaldkondades töö teenuste ning kliendinõustamise arendamise nimel ning uutele finantsturumäärustele vastamisel.

Kõrge koht maailma suurimate pankade pingereas on Nordea jaoks juba mitmes rahvusvaheline tunnustus sel aastal. Rahvusvaheline finantsväljaanne Global Finance hindas pikaajalise krediidireitingu ja kapitaliseerituse alusel maailma suurimaid panku ning nimetas Nordea Põhjamaade pankadest kõige turvalisemaks.

Finantsväljaanne World Finance nimetas Nordea teist aastat järjest parimaks pangandusgrupiks Skandinaavias. Selle aasta maikuus valis finantsväljaanne EMEA Finance Nordea Eesti parimaks pangaks ning tunnustas Nordeat kui parimat investeerimispanka.