Eile Londonis toimunud auhinnatseremoonial nimetas Euromoney Nordea parimaks pangaks Põhja- ja Baltimaades, Soomes, Rootsis ja Taanis. Ajakirja hinnangul on Nordea Soomes ka kõige silmapaistvam ühinemiste ja ülevõtmiste nõustaja ning väärtpaberivahendaja, teatas Nordea.

"Nii maineka auhinna saamine on meile suur au. Usun, et Nordea valimine parimaks pangaks Põhja- ja Baltimaades on esmajoones tunnustus meie tugevale meeskonnale. Oleme saavutatu üle tänulikud ja uhked ning pingutame suurpäraste kliendisuhete loomise nimel jätkuvalt edasi," märkis Nordea Eesti juhataja Vahur Kraft.

Euromoney on parimate pankade konkurssi korraldanud juba aastaid ning edetabelid koostatakse erinevate ekspertide ja analüütikute arvamuste põhjal. Võitjate valmisel arvestatakse panga ärimahtusid, innovaatilisust, juhtimisstiili, krediidireitinguid, varade ja sissetulekute kvaliteeti, efektiivsust ning teisi tegevuse võtmenäitajaid. Sel aastal konkureerisid omavahel erinevates kategooriates kokku 110 riigi finantsasutused.

Eelmisel aastal valiti parimaks Baltimaade pangaks Hansapank.