Panga-, kindlustus- ja väärtpaberiinspektsiooni liitmise tulemusena loodav finantsinspektsioon on autonoomse pädevusega ja oma eelarvega Eesti Panga juures asuv asutus, mis tegutseb finantsjärelevalve teostamisel riigi nimel. Inspektsioon alustab tegevust ametlikult alanud aasta 1. jaanuarist.

Finantsinspektsiooni juhatuse liikmed on väärtpaberiinspektsiooni peadirektor Kristjan-Erik Suurväli, kindlustusinspektsiooni peadirektor Kaido Tropp ja pangainspektsiooni juhataja Andres Trink. Viimase nimetas nõukogu finantsinspektsiooni juhatuse esimeheks.

Lisaks neile kinnitati detsembri keskel inspektsiooni juhatuse liikmeteks Tallinna Väärtpaberibörsi järelevalvekomisjoni esimees Kilvar Kessler ja Eesti Panga pangainspektsiooni juhataja asetäitja Andres Kurgpõld.

Juhatuse liikme volituste tähtaeg on kolm aastat ning juhatuse esimehel neli aastat, teatas Eesti Panga avalike suhete nõunik Janno Toots.

Finantsinspektsiooni kuueliikmelisse nõukokku kuuluvad Siim Kallas, Vahur Kraft, Matti Klaar, Veiko Tali, Andres Sutt ja Ruut Mägi.

Finantsinspektsiooni nõukogu kinnitas novembri alguses eelarveprojekti, mille kohaselt maksavad finantsasutused inspektsioonile tuleval aastal 33,6 miljonit ja Eesti Pank 18 miljonit krooni.

Inspektsiooni juhatuse esimees Andres Trink (34) oli kuni lõppenud aasta lõpuni Eesti Panga juhatuse liige ja pangainspektsiooni juhataja, eelnevalt on ta töötanud Balti-Ameerika Ettevõtlusfondi Eesti direktorina ning olnud diplomaatilises välisteenistuses Eesti saatkonnas Ameerika Ühendriikides, kus ta töötas majandusnõunikuna.

Trink on lõpetanud Tallinna Tehnikaülikooli süsteemiteooria eriala summa cum laude ning osalenud Eesti Kõrgema Kommertskooli (EBS) magistriprogrammis.

Finantssektori õiguslikke küsimusi kureeriv juhatuse liige Kilvar Kessler (28) on alates 1995. aastast töötanud advokaadina advokaadibüroos Tark & Co. Georgetown University Law Centerist õigusteaduste magistri kraadi omandanud Kessler on Tallinna Väärtpaberibörsi järelevalvekomisjoni esimees ning Tallinna Väärtpaberibörsi ülevõtmiskomisjoni liige. Kessleri volitused juhatuse liikmena algavad 2. maist 2002.

Krediidiasutusi ja investeerimisühinguid hõlmavat kapitalijärelevalvet kureeriv juhatuse liige Andres Kurgpõld (29) on alates 1995. aastast töötanud Eesti Panga pangainspektsioonis, olles praegu juhataja asetäitja. Tallinna Tehnikaülikooli ärikorralduse erialal lõpetanud Kurgpõld on väärtpaberituru kutseliste osaliste, fondivalitsejate ja pensionifondivalitsejate tegevuslubade komisjoni ning Tallinna Väärtpaberibörsi järelevalvekomisjoni liige.

Väärtpaberiturgu kureeriv juhatuse liige Kristjan-Erik Suurväli (27) on eelmisest aastast töötanud väärtpaberiinspektsiooni peadirektorina. Eelnevalt oli Suurväli Eesti Panga pangainspektsiooni üldjärelevalve osakonna jurist. Suurvälil on õigusteaduste magistri kraad Maastrichti Ülikoolist.

Kindlustusvaldkonda kureeriv juhatuse liige Kaido Tropp (29) on alates eelmisest aastast töötanud kindlustusinspektsiooni peadirektorina ning eelnevalt juristi ning peadirektori asetäitjana.

Tartu Ülikooli õigusteaduskonna lõpetanud Tropp on kindlustustegevuse litsentsikomisjoni, väärtpaberituru kutseliste osaliste, fondivalitsejate ja pensionifondivalitsejate tegevuslubade komisjoni ning Tallinna Väärtpaberibörsi järelevalvenõukogu liige.