„Finantsinspektsioon on juba mitu päeva oodanud, et asjaosalised annaksid avalikkusele selgituse enda tegevuse kohta. Siiani seda tehtud ei ole,” teatab finantsinspektsiooni juhatuse esimees Andres Trink Delfile.

„Finantsjärelevalve juhatuse esimehena olen seisukohal, et teema vajab endiselt selgeks rääkimist ja Eesti ärijuhtide ignoreeriv käitumine antud juhul on kahetsusväärne.”

Ärijuhtide vaikimine on Trinki hinnangul vastuolus läbipaistva ühingujuhtimise põhimõtetega. „Kindlasti ei ole selline avalikkuse huvi ignoreerimine kasulik ei Tallinkile, Eesti Ühispangale ega tema endisele juhile,” märgib finantsinspektsiooni juhatuse esimees.

„On kahetsusväärne, kui meie äriliidrid ja edukate ettevõtete juhid ning teised avalikkuse huviorbiidis olevad isikud ei kasuta võimalust kaitsta Eesti ärikultuuri ja ühingujuhtimise mainet ning kõrgeid eetilisi standardeid. See on käest lastud võimalus.”

Väidetavalt on Ain Hanschmidt käitunud ebaeetiliselt, kui andis soodsaid laene laevafirmale Tallink, olles ise varjatult selle suuromanik.