2002. aastal tegevust alustava finantsinspektsiooni juhatusse kuuluvad veel väärtpaberiinspektsiooni juhataja Kristjan-Erik Suurväli ning kindlustusinspektsiooni juhataja Kaido Tropp.

"Esmane ülesanne on luua alused finantsinspektsiooni käivitamiseks järgmise aasta jaanuaris, mis eeldab tegevusstrateegia koostamist ning tehnilis-administratiivsete küsimuste lahendamist koostöös Eesti Panga ja rahandusministeeriumiga," sõnas Trink.

Eesti Panga teatel kuulub Andres Trink (34) praegu Eesti Panga juhatusse, eelnevalt on ta töötanud Balti-Ameerika Ettevõtlusfondi Eesti direktorina ning olnud diplomaatilises välisteenistuses Eesti saatkonnas Ameerika Ühendriikides, kus ta töötas majandusnõunikuna.

Samuti kuulub Trink Hüvitusfondi nõukokku, ta on lõpetanud Tallinna Tehnikaülikooli süsteemiteooria eriala summa cum laude'ga ning osalenud Eesti Kõrgema Kommertskooli magistriprogrammis.

Finantsinspektsiooni kuueliikmelisse nõukokku kuuluvad Siim Kallas, Vahur Kraft, Matti Klaar, Veiko Tali, Andres Sutt ja Ruut Mägi.

Finantsinspektsioon on autonoomse pädevusega ja oma eelarvega Eesti Panga juures asuv asutus, mis tegutseb finantsjärelevalve teostamisel riigi nimel.

Finantsinspektsioon ühendab praeguse pangainspektsiooni, mis allub Eesti Pangale, ning rahandusministeeriumile alluvad kindlustusinspektsiooni ja väärtpaberiinspektsiooni.