Malaisia ärimees on kogunud palju tähelepanu oma silmapaistva elustiili, kinnisvaratehingute, sidemete pärast peaministri perekonna ja valitsuse raskustes investeerimisfondi tõttu. Nüüd pakub ta mõistatust kunstimaailmale. Alates 3. veebruarist on ta müünud Claude Monet, Pablo Picasso ja Jean-Michel Basquiat kunstiteoseid, rääkisid asjaga kursis olevad allikad. Nende eest saadi umbes 54 miljonit dollarit, mis tähendab vähemalt kahe teose osas hiiglasliku kahjumiga müüki.

Kõik 3 maali olid umbes 100 miljoni dollarilise Sotheby’s Financial Services saadud laenu tagatiseks.

34-aastane finantseerija jõudis rambivalgusesse pannes pidu Paris Hiltoniga ning käies punasel vaibal lauljanna Alicia Keysiga. Samuti poseeris ta koos Leonardo DiCaprioga 2013. aastal Walls Streeti hundi esilinastusel.

Low pani kunstimaailma silmi kergitama oma 2013. ja 2014. aasta ostulainega, kui ta ostis kõige kuulsamaid teoseid. Ta uuris isiklikult teoseid ja rääkis läbi hindu. Ühe asjaga kursis oleva inimese sõnul ei saadud aru, kas ta ostab oma raha eest, perekonna rahaga või tegi klientide nimel investeeringuid.

Hiljuti sai Lowst ostja asemel müüja. 1935. aastal maalitud Picasso Marie-Therese Walteri portree oli müügis 18,9 miljoni dollariga. Sotheby’se kataloog näitab, et maal osteti Christie’se oksjonil 2013. aasta novembris 45% kallima hinnaga. Basquiati 1982. aasta õlimaal „Untitled“Head of Madman“ on müügis 6,2 miljoni naelaga ehk 33% odavamalt kui 2013. aasta novembris osteti.

Kolmas, Monet Veneetsia Palazzo Ducale maal müüdi 11,6 miljoni naela eest. See hind oli madalam oksjonimaja müügieelse hinnavahemiku prognoosi odavamast äärest. Selle maali osas ei ole teada, kas Low teenis või kaotas raha, kuna see osteti Šveitsist erakogust.