Kahe konkurendi ees võitis enampakkumise tundmatu OÜ Bonusprint, kelle pakkumine ületas 30 miljoni kroonist alghinda napi 1704 krooniga. Tegu on perekond Fingi riiulifirmaga.

Bonusprinti juhatuse liikmeteks on märgitud Aleksei Saaremägi ja Leonid Agejev, kelle käest ostetud riiulifirmade taha on Fingid varemgi kinnisvaraäri ajamisel peitunud. Küsimusele, kas OÜ Bonusprint kuulub nende perekonnale, vastas Eve Fink ühe sõnaga. “Osaliselt,” teatas ilmselgelt ärritunud proua ja lõpetas kõne. Tema abikaasa Margus Fink telefonile ei vastanud.

Külma dušina tabas enampakkumisel osalejaid teisipäevaõhtune teade, et hoone rentnik (Peeter Rebase firma BDG Meelelahutuse AS, mis peab samas majas kino ja ööklubi) kindlustas linnakohtu poolt kinnistusraamatusse tehtud eelmärkega rendilepingu jätkumise veel seitsmeks aastaks pärast hoone müüki.

Kinnisvaraekspertide hinnangul muudab rendileping hoone turuväärtuse kaks korda madalamaks, kui oleks hoone enda hind ilma siduvate rentniketa. (Linnavalitsuse tellitud eksperthinnang pakkus turuväärtuseks 11,7 miljonit krooni, ilma rendilepinguta oleks väärtus olnud 22,6 miljonit.)

Ükski kolmest enampakkumisel osalenud firmast polnud teisipäeva õhtuks, mil BDG juht Peeter Rebane oma teost teada andis, veel pakkumist esitanud, kuid kolmemiljoniline tagatisraha oli kõigil makstud. Pakkumisest loobumine oleks tähendanud ka tagatisrahast ilmajäämist, seetõttu on võimalik, et seitsmeaastasest rentnikust mitte huvitatud ettevõtted esitasid meelega väikesed pakkumised.

Perekond Fink on varem ostnud kümnete miljonite kroonide eest maju vanalinnas ning suure osa neist ka edasi müünud.