Hetkel kestavad juba mitmendat tundi edutud läbirääkimised Soome stjuardesside ja stjuuardite ühingu ning lennufirma vahel. Olukorda on kutsutud lahendama valitsuse poolt määratud lepitaja.

Finnairi stuujardessid ning stuujardid ähvardavad streikima hakata neljapäeva varahommikul kell 4. Soome stjuardesside ja stjuuardite ühing on vastu, et Finnair kavatseb palgata kokku 500 stuujardessi ning stuujardit Finnairi Eesti tütarfirmast Aero Airlines, makstes neile 30 % madalamat palka kui praegustele töötajatele.

Finnairi esindaja ütles Soome ajalehele Helsingin Sanomat, et lennufirma suudaks streigi ajal teenindada kõiki tšarterlende ning üksikuid lende sise- ja välisliinidel.

Soome peaministri Matti Vanhaneni sõnul oleks neljapäeva hommik Finnairi lennusaatjate streigiks ajaliselt väga halb, sest see puudutaks Lahtis toimuvat Euroopa Liidu mitteametlikku tippkohtumist.

Vanhaneni sõnul kavatseb osa tippkohtumisele tulijatest kasutada just Finnairi lende, mistõttu palus ta ametiühingul EL-i tippkohtumisega arvestada.