Käibekasvu tingisid Aasia sihtkohtadesse suurenenud ärireiside müügitulu kasv ning eeskätt Eesti noorte kõrgendatud huvi lennata Austraaliasse ning Kanadasse, teatas lennufirma.

Finnairi Balti riikide juhi Guerman Tyvonouki sõnul on 2011 aasta esimesel viiel kuul näha märgatavat nõudluse suurenemist Finnairi Aasia, Kaug-Ida ning Põhja-Ameerika sihtkohtadesse.

“Finnairi eesmärk on saada Põhjamaade suurimaks Aasia lendusid pakkuvaks ettevõtteks ning tulemused näitavad, et liigume järk-järgult oma eesmärkide suunas,” lausus Tyvonouk.

Tyvonouk lisas, et vastavatud otseliin Singapuri suurendab kindlasti ka lende Aasia suunal. “Usun, et Singapurist saab eestlaste jaoks Bangkoki kõrval üks populaarseimaid Aasia sihtkohti, kust on mugav edasi lennata Austraaliasse, Malaisiasse ja Indoneesiasse,” lisas Tyvonouk.

Samuti on Tyvonouki sõnul esimese viie kuu käibe kasvu taga elavnenud noorte reisimine Austraaliasse ja Torontosse. “Eesti ja Kanada ning Eesti ja Austraalia vahel sõlmitud viisakokkulepe võimaldab 18 – kuni 35-aastastel kodanikel teise poole riigis lühiajaliselt kuni üks aasta viibida ja töötada,” sõnas Tyvonouk.