“Sõidupäevikute täitmise nõude kaotamine on kindlasti mõistlik samm ja loodan, et vastav eelnõu jõuab ka sel poolaastal riigikokku jõuab,” sõnas Holsmer.

Ärileht leidis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi nullbürokraatia projekti tabelist ka konkreetse ettepaneku sõidupäevikute kaotamise kohta.

"Sõidupäevikute kaotamine säästaks ettevõtetele arvestuslikult 60 miljonit eurot aastas. Riigile ei anna sõidupäevikud suurt midagi, kuna neid võltsitakse ja riik on ise tunnistanud, et neid kontrollida ei jõua. Lisaks on 50% käibemaksu mahaarvamise piirang juba ise hinnang erakasutuse ligikaudsele ulatusele (riigikohtulahend), mistõttu on sõidupäevik dubleeriv arvestusmeetod selle ulatuse hindamiseks," seisab ettepanekus.

Ettepanekut menetlema on määratud rahandusministeerium koos maksu- ja tolliametiga. Ministeeriumi seisukoht on, et "teema on töös ja on võimalik, et leitakse lahendus, kus nii ettevõtluses kui eratarbeks ettevõtja auto kasutamise puhul leitakse teistsugune lahendus, mis võimaldab sõidupäevikutest loobuda."

Reformierakond tahtis sõidupäevikute kaotamist juba suvel koalitsioonileppesse sisse kirjutada. Samale teemale viitas ka Andrus Ansip hiljuti Ärilehele antud intervjuus.