Ettevõtted ja asutused, mis rasketes oludes suudavad oma turupositsiooni hoida ja isegi laiendada, võivad majandusele heade aegade saabudes tunda end eriti tugevana, kirjutab Virumaa Teataja.

Skorpioni Julgestusteenistuse AS on üks neist, kes on oma positsiooni Virumaal oluliselt parandanud. Turvafirma Viru osakonna tegevjuht Marko Tiits kommenteeris: “Suurimaks mõjuriks on kindlasti turvafirma Lilto ostmine Skorpioni poolt. Rakveres on laienemist mõjutanud ka positiivselt lõppenud läbirääkimised Põhjakeskusele turvateenuse osutamiseks. Jättes kõrvale suuremad tehingud, võib väita, et üldine vajadus turvateenuste järele majandussurutisest hoolimata ei ole vähenenud.”

Tänase seisuga on Skorpioni Lääne-Virumaal asuvatele objektidele tarvis 10 turvatöötajat.

Firma ISS Eesti pakub tööd puhastusteenindajatele ja kojameestele. Firma personaliosakonna juhataja Helo Tamme rääkis, et Eestis on neil praegu 1800 töötajat ja objekte pea kõigis Eestimaa linnades.

“Põhjakeskuse avamisega seoses vajame ka Rakveresse uusi puhastusteeninduse töötajaid. Möödunud nädalal oli meil pakkuda tööd kuuele inimesele, kuid praeguse seisuga on see arv ilmselt juba muutunud, sest tööle tulla soovijaid jagub,” rääkis Helo Tamme.

Haljalas tegutsev Bellus Furniture OÜ toodab pehmet mööblit välisturule. Tellimuste suurenemise tõttu pakub ettevõte kohe tööd 20 õmblejale.