Euroala lagunemine muutub järjest tõenäolisemaks, on sel nädalal kirjutanud pea kõik juhtivad meediaväljaanded. Uudisteagentuur Reuters ja ajaleht Financial Times küsitlesid firmajuhte, kas ja kuidas peaks euro kokkuvarisemiseks valmistuma. Arvamused on erinevad. Mõni firmajuht ütleb, et eriliselt valmistuda pole mõtet, kuna euroala lagunemise tagajärjed on niikuinii ettearvamatud. Teised jällegi koostavad riskistsenaariume, mõtlevad läbi uusi lepinguid ja hinnapoliitikat, vahendab Äripäev.

"Kui riigid eurost loobuvad, siis tähendab see nende raha tugevat devalveerimist, mille tulemusel omakorda muutuvad importkaubad oluliselt kallimaks," ütles alkoholikontserni Diageo Euroopa juht Andrew Morgan ajalehele Financial Times.

Taani ravimitootja Novo Nordiski juht Jesper Brandgaard ütles Reutersile: "On raske teha detailseid plaane, kuid me peame läbi mõtlema oma hinnastrateegia, juhul kui euro peaks äkki kaduma."

Kollapsit eriti ei usuta. Brandgaard, nagu ka paljud teised Reutersi küsitletud Euroopa, USA ja Aasia äriliidrid, pankurid ja juristid, peavad euro kokkuvarisemist küll võimalikuks, aga mitte eriti tõenäoliseks.