"Võimalikult väike," kommenteeris Piletilevi juht Jaanus Beilmann oma ettevõtte järgmise aasta firmaürituste eelarvet. Tuleval aastal saavad Piletilevi töötajad - keda on alla 20 - ühisüritusel kokku ainult ühe korra, kui jaanuaris sõidetakse kontserniülesele seminarile Leetu. Piletilevi pole sugugi ainus, kes pidudesse puutuvas endiselt püksirihma pingutab. Teiste seas ei plaani tuleval aastal firmaürituste eelarvet suurendada ei Harju Elekter, Sebe ega Addinol MM, kirjutab Äripäev.

"Peame ühisüritusi küll väga kulukateks, kuid samas olulisteks. Ühisüritustel on kõik võrdsed, hoolimata sellest, kas ollakse autoremondilukksepp või osakonnajuhataja," sõnas ASi Sebe turundusjuht Berit Osula ning tunnistas, et Sebe püüab ühistele koosviibimistele kokku saada võimalikult suure osa oma peaaegu 600inimeselisest meeskonnast.

"Eelarve kasvatamise plaani ei ole, kuid põhjendatud vajaduse tekkimisel oleme valmis firmaüritustele tehtavaid kulutusi suurendama," tunnistas Olerex ASi turundusjuht Antti Moppel. "Täpset summat ei saa ma kahjuks avalikustada." Moppeli sõnul käisid Olerexi töötajad tänavu õppereisil Poola PKN Orleni naftatöötlemistehases. Seda ettevõtmist on plaanis korrata ka tuleval aastal. Samuti toimuvad traditsioonilised suve- ja talvepäevad ning väiksed koosviibimised töögruppide kaupa.

Konkreetsetest summadest, mis tuleval aastal töötajate lustimisele planeeritud on, eriti rääkida ei soovita. Ainult 35 töötajaga OÜ Addinol MM ärijuht Tiina Suija tunnistas, et nende firmaürituste ja -koolituste kulud Ida-Euroopas jäävad järgmisel aastal vahemikku 60 000-70 000 eurot. "Lõviosa sellest kulub ära Eestis, kus toimub ka suuri Ida-Euroopa koolitusi," ütles Suija, kelle sõnul kavatseb ettevõte tuleval aastal jätkata traditsiooni kutsuda oma kliente korra aastas sündmusele, kus töö ja lõbu on sobivalt ühendatud.