Agentuuri hinnangul on paranenud Swedbanki võime vastu pidada mõõdukatele šokkidele, kuna panga kapital on suurenenud ja uue juhtkonna rakendatud riskijuhtimine on vähendanud panga riskiprofiili, seisab Fitchi teates. Uus juhtkond keskendub pigem riski ja tulu suhtele kui mahtude kasvatamisele, märkis agentuur.

Reitingu stabiilne väljavaade peegeldab Fitchi ootust, et Swedbank jätkab oma tugeva kapitalipositsiooni ja likviidsusega ega suurenda äritegevuse riske, kirjutas BNS.

Agentuuri hinnangul on piiratud reitingu edasise tõstmise võimalused, kui arvesse võtta Swedbanki juba üsna kõrget reitingut ja seda, et panga struktuurne rahastamine sõltub suurtest investoritest.

Swedbanki reitingut tuleks Fitchi hinnangul langetada, juhul kui panga kapitaliturgudelt laenu võtmise kulu kasvaks ülemäära suureks. Samuti tuleks reitingut langetada juhul, kui süvenev euroala kriis tekitaks uut ebakindlust panga Baltimaade portfellis. Praegune reiting arvestab, et panga väljumine Venemaa ja Ukraina turult toob kaasa lisakulu.

Suurem osa Swedbanki kasumlikkusest peitub Fitchi hinnangul panga Rootsi tegevuses, mis paneb panga sõltuvusse Rootsi majandusest. Fitchi hinnangul säilitab Swedbank tugeva kasumlikkuse nii tänavu kui ka tuleval aastal.

Juhul kui rahaturgude toimimises peaks ilmnema pikemaid tõrkeid, nagu tuli ette kriisi kõige raskemas faasis, mõjutaksid need Swedbanki negatiivselt. Panga rahastamine ja likviidsuse juhtimine on saanud olulisteks reitingu mõjutajateks, märgib agentuur. Samas on pank pikendanud võetud laenude keskmist tähtaega ja suurendanud oma likviidsusreservi, et neid riske maandada.

Swedbanki kapitali adekvaatsuse määrad on Põhjamaade ja teiste riikide pankadega võrreldes kõrged, märgib agentuur.