Birgitiinlasi asjaajamisel aitav endine siseminister Lagle Parek ütles Postimehele, et kuigi hetkel käib veel FKSM-iga lepingutingimuste täpsustamine, kirjutab ordu ülem Ema Tekla ehitusfirmaga sõlmitavale lepingule tõenäoliselt alla 15.-16. aprillil Roomas.

Arhitektuuribüroo Luhse ja Tuhal koostatud kavandite järgi jaguneb kloostrikompleks kolmekordse maja kõrguseks kabeliks, kellatorniga külalistemajaks ning siseõuega kloostrihooneks.

Nii kabelit kui ka külalistemaja ümbritseb osaliselt bassein, mis ulatub ka kloostri siseõuele, kuhu tuleb arhitektide kavandite kohaselt purskkaev. Kloostrikompleksi välisvooder saab olema paekivist.

Detsembris Eestis ordu korraldatud vähempakkumisel osales Pareki sõnul kümme firmat, kelle seast Roomas paiknev ordu ülem koos oma nõunikega valis välja just FKSM-i. "Kõige olulisem kriteerium oli firma usaldusväärsus, sellele järgnesid ehitusgraafikud, garantiid ja hinnapakkumine," lausus Parek.

FKSM-i juhatuse esimees Kaido Fridolin ütles, et firma ootab praegu Itaaliast lõplikku lepinguprojekti ning on valmis kloostrikompleksi ehitamist alustama kohe, kui leping alla kirjutatud.

Pareki sõnul ei taha ordu uut kloostrit rajada mitte ruumikitsikuse tõttu praeguses hoones Munga tänaval, vaid eelkõige soovi tõttu taastada klooster tema ajaloolises paigas Pirital. Üldse on ordul üle maailma ligikaudu 40 kloostrit.