Tänavu viie kuuga 18 miljonit latti (26 mln eurot) kahjumit teeninud lennufirma airBaltic on pankroti äärel, väidab Läti majandusminister Artis Kampars. AirBalticu hiigelsuur kahjum tekitati meelega, sest firmast pumbati raha välja, arvab minister.

"Vähemalt meie transpordiminister on teinud asja väga selgeks. Valitsus tegi airBalticule auditi, et kuidas liikuda arenguga edasi ja midagi riigi osaga pihta hakata. Transpordiminister tegi asja väga selgeks – airBalticu raha ei lähe ei offshore-firmadele ega airBalticust välja. Audit on enam kui selgelt tõestanud, et see pole nii. Tegu on täieliku mõttetusega," ütles Flick.

Ta ütles, et korralik audit kõrvaldab kahtlused.

"Jah, audit on tehtud, kuid nüüd on kerkinud küsimus, et audit on mõned aspektid katmata jätnud. No katame need muud küsimused, teeme veel ühe auditi! Pole probleemi. Kuid on vastuvõetamatu, et ettevõtet kasutatakse oligarhide suhtes tekkinud kahtluste ja uskumuste väljendamiseks," ütles Flick, märkides ka, et auditeid tuleb teha nii kaua, kuni kõik kahtlused on kõrvaldatud.

Pikemalt loe homsest Delfist ja Eesti Päevalehest!