"Brändimuutus on tingitud eelkõige ettevõtte rahvusvahelisest kasvust. Eelmise brändi flyLAL-iga seostuvateks märksõnadeks olid liinilennud, ärireisid ning Leedu, ent täna on meie äritugevus tšarterlennud neljas Euroopa riigis – Itaalias, Poolas, Eestis ja Leedus,“ lausus Small Planet Airlines tegevjuht Vytautas Kaikaris.

Kaikaris märkis, et brändimuutus kajastub ka uues ärifilosoofias, mille keskmes on reisijateenindus.

„Tšarterlennufirmasid ei teata üldiselt klienditeeninduse poolest – on ju tšarterteenused pigem tarbekauba staatuses ning madalaima hinna tagamiseks hoitakse klienditeenindust miinimumtasemel. Meie näeme siin võimalust – omades tugevat kogemust tšarterlennuäris, on meie eesmärk saada Euroopa juhtivaks sõltumatuks tšarterlennufirmaks. Klienditeenindus on meie jaoks ülioluline ning töötame selle nimel, et reisijate jaoks algaks puhkus juba pardale astumise hetkel,“ rääkis Kaikaris.

Lennu ajal pakutakse reisijatele värskeid ajalehti, samuti karastusjooke, toitu ning teisi kaupu uuendatud Taevapoest. Aasta lõpuks plaanib lennufirma pakkuda reisijatele kaasaskantavaid iPAD arvuteid laia valiku mängude, filmide ja muu meelelahutusega.

Erilist tähelepanu pööratakse lastele. Small Planet Airlines pakub oma väikestele reisijatele lennu lõbusamaks tegemiseks mänguasju ja värvimisraamatuid. Samuti luuakse lastemenüü.

2011. aasta alguses asendatakse lennukiistmed Suurbritannia tootja Acro Aircraft Seating uute ergonoomiliste istmetega, mis võimaldavad reisijatele rohkem jalaruumi.

Neljas Euroopa riigis opereeriv Small Planet Airlines kinnitab, et reisijaid teenindavad kohalikud pardateenindajad, kes räägivad kohalikke keeli. Sel moel saab vältida keelebarjääride teket ja võimalikke ebamugavusi.

Kaikaris rõhutas, et puhkusemeeleolu peegeldub ka uues Small Planet Airlines logos ja värvides. Sel aastal saavad lennufirma lennukid uued erksad värvikuued ning lennukisabad kaunistatakse värvilise maakeraga, mis on ühtlasi uue brändi logo. Lennuteenindajate vormirõivastus läbib samuti uuenduskuuri - klassikalised vormirõivad asendatakse vabama riietusega, mille disainis Small Planet Airlinesi jaoks eksklusiivselt Leedu kuulus moedisainer Kristina Kruopienyte.

„Uut brändi, imagot ja fookust reisijate teenindusel toetab lennukipargi renoveerimine,“ lisas Kaikaris.

Praegu kasutuses olev Boeng 737 Classic lennukid asendatakse järk-järgult välja Boeing 737 Next Generation lennukitega, mis on kaasaegsemad ja suudavad läbida pikemaid distantse. See võimaldab Small Planet Airlinesil koostöös reisikorraldajatega pakkuda ka laiemat sihtkohtade arvu. Esimesed kaks Boeng 737 NG lennukit saabuvad 2011 suvel.