Eesti suuremate personaliotsingu- ja koolitusfirmade hulka kuuluv Fontes Grupp asutas 75-protsendise aktsiaosalusega ühisfirma Tack Eesti, mis kuulub Tack Training Internationali nime all tipptasemel koolitusfirmade hulka.

Fontes Grupi juhatuse esimees Tõnis Arro sõnul kestsid läbirääkimised Tack Training Internationaliga pool aastat.

"Meie jaoks on see esimene kord, kui teeme ühisfirma. Uue, üksnes võtmevaldkondadega tegeleva koolitusega alustab Tack Training eeloleval hooajal, augusti keskpaigas," ütles Arro.

Arro lisas, et mõnes mõttes oli Tack Training Internationali puhul tegemist ka valikuga Fontese kasuks: "Oleme edukas firma, tuntud ning hea mainega ning me ei olnud seni ühegi rahvusvahelise koolitusfirmaga seotud."

Arro kinnitusel on Fontese nime all tegutsenud ärikoolituse üksus nüüdsest iseseisev ning ei kuulu enam Fontes Grupi alla. Tack Eesti loomise eesmärk oli rajada tugev kolmas lüli Fontese pakutavate teenuste hulgas.

Fontese eesmärk on pakkuda kompleksset teenust sobivate inimeste leidmise, konsultatsioonide ning koolituse näol Eesti ja välisfirmadele. Arro sõnul on Tack selleks ideaalselt sobiv partner, olles täienduseks Fontese senisele kahele tegevusvaldkonnale, mille puhul on nii konsultatsioonidesse kui ka personaliotsingutesse kaasatud kaks ülemaailmselt võimsat partnerit.

Fontes sõlmis 1995. aastal lepingu inimressurssidega tegeleva firmaga Hay Management Consultants ning aasta hiljem sai iseseisvate personaliotsingu-firmade ülemaailmse ühenduse Eurosearch liikmeks.

Tack Training International on lühiajalist koolitust pakkuvate firmade hulgas esikohal Inglismaal, Tacki filiaalid paiknevad 43 riigis, väga edukas on Tack ka Skandinaaviamaades.

Fontes on Eesti juhtiv personaliotsingu-, konsultatsiooni- ja koolitusfirmade grupp, mis asutati 1990. aastal. Fontese bürood ja esindused asuvad Tallinnas, Tartus, Pärnus ja Riias, grupi kogukäive 1996. aastal oli 17,5 miljonit krooni.

ETA