Ajakiri Forbes kirjutab Financial Times´ile viidates, et Apple on lähiajal lõpule viimas ühte enda suurimat ülevõtmist üldse - 3,2 miljardi dollari eest ostetakse ära firma Beats Electronics.

Beats on peamiselt tuntud populaarsete kõrvaklappide poolest ning firma asutasid 2008. aastal tuntud räppar Dr. Dre ning muusikaprodutsent Jimmy Lovine. Firma tegeleb samuti uuendusliku muusikastriimi teenuse pakkumisega.

Ajakiri Forbes on eelnevalt hinnanud, et firma loojad mõlemad omavad umbes 25 protsenti ettevõttest, kuid viimasel aastal on toimunud palju tehinguid, mille käigus on enda osalust firmas vähendanud nii telefonihiid HTC kui ka erakapitalil põhinev Carlyle Group. Seega on ilmselt 49-aastase Dre osalus viimasel ajal firmas märkimisväärselt kasvanud, mistõttu võib müügi korral temast saada esimene miljardärist räppar. Seni juhib rikkuritest räpparite edetabelit Sean Combs (esinejanimega P. Diddy), kelle väärtuseks hinnatakse umbes 700 miljonit dollarit.

Kuigi Forbes hindas Beats`i hiljutiseks turuväärtuseks umbes kaks miljardit dollarit, siis kuuldavasti plaanib Apple omandamise käigus palju rohkem maksta.

Erinevalt paljudest teistest Silicon Valley võsukestest, ei ole Apple selliste suurte omandamiste poolest just väga tuntud. Seega peetakse sellist sammu senise Apple juhi Tim Cooki väärikaks lahkumisetteasteks.

Samas võib selline samm tähendada Apple`i eesmärki jõuda veelgi suuremate massideni või siis turgutada enda muusikateenuse iTunes`i müüke. Siiski oleks 3,2 miljardit dollarit umbes sama hind, mida Google maksis näiteks tänavu jaanuaris nutikaid termostaate ja suitsuandureid tootva Nest Labs`i eest.

Financial Times`i andmetel viiakse tehing läbi järgmise nädala alguses.