Forbes viitas ajakirja Forbes ingliskeelse augustinumbri juhtkirjas ajalehe New York Times kolumnisti Paul Krugmani ja Eesti presidendi Toomas Hendrik Ilvese arvamusavaldustele, kirjutas BNS.

"Mis puudutab Euroopa probleeme, siis on Ilvesel õigus," kirjutas Forbes. Peaaegu täielikult rahvusvahelisest kaubandusest sõltuvad kolm Balti riiki said üleilmse majanduskriisi ajal kannatada, kuid Forbesi sõnul asusid Balti riigid erinevalt Kreekast, Itaaliast, Hispaaniast ja Portugalist eelarvet kärpima.

"Ei mingeid Keynesi moodi stiimulprogramme," märkis Forbes. Kõik kolm Balti riiki säilitasid oma ühetaolise tulumaksu süsteemi ja vabakaubanduspoliitika, kuigi osa makse tõsteti.

"Maailma Krugmane kohutas see, et nende riikide majandus pöördus ruttu kasvule. Euroopa standardite järgi kasvas kõigi kolme riigi majandus 2011. aastal hästi ja tõenäoliselt jätkab väikest kasvu tänavu hoolimata Euroopa majanduslangusest," kirjutas Forbes.

"Kreeka vajub depressiooni, kuid siiski keeldub ühetaolise tulumaksumäära kehtestamisest, mis aitaks majanduslikku taastumist stimuleerida ja riigile rohkem tulu tuua," kirjutas Forbes. 10-protsendilise ühetaolise tulumaksumääraga naaberriigi Albaania majanduskasv on ikka positiivne ja oli seda ka aastail 2008–2009, märkis ta.

"Kriitikud võivad öelda, et need on väikesed riigid, kellelt pole midagi õppida," kirjutas Forbes, märkides, et ka Poola majanduskasv on olnud väga kiire. "Riik on läbi viinud imetlusväärse erastamisprogrammi, mis kattis üle 800 ettevõtte, millest mitme käive ületab miljardit dollarit. Varssavi areneb regionaalseks finantskeskuseks."

"Või vaatame Rootsit. Kunagi oli riik sotsialistlik "paradiis", kuid viimastel aastatel on Rootsi makse langetanud," märkis Forbes. "Nad peavad tormile paremini vastu kui Lääne-Euroopa."

Forbes avaldas juhtkirjas lootust, et vabariiklaste presidendikandidaat Mitt Romney võtab need faktid omaks ja soovitab Euroopal järgida pigem Eesti kui Krugmani-taoliste nõuandjate soovitusi pärast seda, kui ta on presidendiks valitud.