Ford pidi võlakirjaturult raha saamiseks maksma ligi kümme protsenti aastaintressi, kuna ettevõte vajab raha koroonaviirusest tingitud üleilmse majanduslanguse ületamiseks.

Ettevõte soovis reedel saada kaheksa miljardit dollarit. Investoritele teatati, et esimese kvartali tulemuseks on 34 miljardi dollari suurune käive ja kahe miljardi dollarine kahjum.

Enamus Fordi tehaseid on suletud. Paljude maade autoostuhuvilised ei saa minna automüügisalongi.

Mullu esimeses kvartalis oli ettevõtte käive 40 miljardit dollarit ja puhaskasum 1,1 miljardit dollarit, kirjutas FT.

Ford indikeeris, on on valmis võtma laenu kuni 11 protsendiga. Et võlakirjade ostuhuvi esimesel kahel pakkumistunnil ulatus 20 miljardi dollarini, siis laenu saadi odavamalt.

Ford sai miljard dollarit 10-aastast raha 9,625 protsendiga aastas. Lisaks lasti välja 3,5 miljardi dollari väärtuses 5-aastaseid võlakirju üheksa protsendiga ja 3,5 miljardit dollarit 3-aastast võlakirja 8,5 protsendiga.

Veebruaris maksis Ford 5-aastast võlakirja välja lastes 3,5 protsenti intressi aastas. Viimati pidi Ford raha kaasama kallilt finantskriisi ajal 2008. aastal, kui autotootja maksis 18 protsenti intressi aastas.

Reitinguagentuurid Moody's ja S&P on andnud Fordile rämpsureitingu, kuid USA keskpanga jaoks on tegemist ostuks sobilike väärtpaberitega.