AS Fortum Tartu juhatuse esimees Margo Külaots ütles, et tehing küpses ratsionaalsetel kaalutlustel ning muudab Tartu kaugkütteturu selgemaks. Hetkel teenindavad Erakütte kolm katlamaja umbes veerandit Tartu soojatarbijatest.

„Tartu küttepiirkondadest on suur osa Fortumi teenindada ning mastaabiefekti arvestades on otstarbekas terve Tartu teenindamine ühe soojaettevõtja poolt. Erakütte Tartu äri ost loob peale torustike ühendamist Tartu Elektrijaama tõhusamalt kasutades võimaluse suurendada veelgi kohalike kütuste osakaalu, toota soojust keskkonnasõbralikumalt ja efektiivsemalt ning jätkata Tartus Eesti ühe madalama soojahinnaga,“ selgitas Külaots ja lisas, et ärgnevatel aastatel soovib ettevõte Tartus arendada ka kaugküttel toimivat jahutuslahendust.

Eraküte hakkab vabanevaid vahendeid kasutama teiste piirkondade arendamiseks ja tegevuse laiendamiseks.

"Erakütte investeerimisprogramm näeb ette meie põhiliste võrgupiirkondade üleviimise taastuvkütustele. Investeeringutega saab vähendada sõltuvust imporditud kütusest ning hoida Erakütte klientide energiakulud kontrolli all. Samas otsime uusi investeerimisvõimalusi, et kasutada biomassi alast oskusteavet ka mujal Eestis,“ kommenteeris AS-i Eraküte juhatuse esimees Priidu Nõmm.

Nõmm tõi näiteks, et Eraküte alustas tänavu kevadel Jõgeva katlamaja üleviimist taastuvkütusele ning selle aasta novembrist kasutab katlamaja põhikütusena maagaasi asemel hakkepuitu. Järgmisel aastal on kavas viia biokütusele üle ka Rapla võrgupiirkond. AS Eraküte plaanid lähtuvad emaettevõtte OÜ Elekter ja Küte eesmärkidest suurendada veelgi taastuvate energiaallikate osakaalu portfellis. Grupi lähiaastate investeeringute plaan taastuvatest energiaallikatest energiatootmisse ja jaotusse ületab 120 miljonit eurot.

Tehingu väärtuseks on 7 miljonit eurot.

AS Eraküte kuulub OÜ Elekter ja Küte energeetikaettevõtete gruppi. AS Eraküte varustab soojusega kaheksat Eesti linna, tegutsedes praegu Haapsalus, Jõgeval, Keilas, Kärdlas, Raplas, Tiskre-Hansu elurajoonis Tallinnas, Tartus ning Valgas.

Fortum Tartu omanikeks on Fortum Power and Heat OY ja AS Giga. Tegevus hõlmab elektrienergia ja soojuse tootmist, jaotamist ja müüki ning sellega seotud ekspertteenuseid.

Fortumi keskendub Põhjamaadele, Venemaale, Poolale ja Läänemeremaadele.

Aastal 2012 oli Fortumi müügitulu kokku 6,2 miljardit eurot ja võrreldav ärikasum oli 1,4 miljardit eurot.
Ettevõttes töötab ligikaudu 10800 inimest.
Fortumi aktsiad on noteeritud NASDAQ OMX Helsingi börsil.