Meos ütles BNS-ile, et konkurentsiamet on poliitikute tellimusel analüüsinud taastuvenergia valdkonda ja teinud oma ettepanekud toetuste vähendamiseks turuosaliste ühe aasta tegevuse põhjal. See ei ole tema sõnul õige, sest turuolukord võib oluliselt muutuda. Näiteks, kui Soomes käivitub uus tuumaelektrijaam, on olukord elektriturul hoopis teine.

Meose sõnul nõustub ta peaminister Andrus Ansipiga, kelle sõnul on taastuvenergia toetuste teema väga tundlik ja vastavat muudatust pole seetõttu õige teha enne valimisi.

Majandusministeeriumi välja töötatud uue toetussüsteemi kohaselt saaksid taastuvenergia tootjad elektrile toetust üksnes juhul, kui nende investeeritud kapitali tootlus on alla 10 protsendi. Otsuse toetuse kohta teeks iga tootja kohta eraldi konkurentsiamet.

Meose sõnul mõjutaks uus süsteem Fortum Tartu koostootmisjaama, kuna jaama elektritootmise maht ja seega tulukus sõltub sellest, kui suure koguse soojust saab jaam parajasti võrku anda. Samas näiteks Tallinnat küttev Väo jaam saab soojust ja elektrit korraga toota aastaringselt, kuna selle soojuslik koormus on märksa kõrgem. Meose hinnangul ei tohiks erinevates tingimustes töötavaid jaamu käsitleda toetuse maksmisel samadel alustel.

Fortumil on Pärnus katsetamisstaadiumis uus soojust ja elektrit tootev jaam, mille ehitaja peaks Fortumile üle andma aastavahetuse paiku.

Fortum Termesti Lääne-Eesti piirkonna juht Hiller Nuut ütles BNS-ile, et kuna Pärnu jaama soojuslik koormus on Väo või Tartu koostootmisjaamaga võrreldes väiksem, ei saaks Pärnu jaam ilma toetuseta üldse hakkama. Pärnu jaam muutub kasumlikuks alles siis, kui väljas on miinuskraadid, selgitas Nuut.