Partnerluse tulemusena võetakse Fortumo makselahendus kasutusele telefonitootjate rakendustepoodides, samuti hakatakse Fortumo klientide rakendusi ning mänge laadima Oppo ja Gionee nutitelefonidesse, teatas ettevõte.

“Oppo ja Gionee on Fortumoga sarnase nägemusega ettevõtted – oleme kõik keskendunud arenevatele turgudele, kus järgmised miljard nutitelefonide omanikku tahavad ligipääsu meelelahutusele ja mängudele. Fortumo võimaldab seda läbi lihtsa ja krediitkaardivaba makselahenduse,” rääkis Fortumo juhatuse liige Gerri Kodres.

Lääneriikides suhteliselt tundmatud ettevõtted Oppo ja Gionee valmistavad aastas üle 60 miljoni nutitelefoni ning on keskendunud arenevatele turgudele Aasias ja Aafrikas.

Arengumaades on Google Play kõrval kasutusel hulgaliselt kolmanda osapoole rakendustepoode – uuringufirma ABI Research hinnangul moodustavad ilma Google Play’ta seadmed juba viiendiku kõigist Androidi telefonidest ning nende turuosa kasvab Google’i ametliku Androidi versiooniga telefonidest kaks korda kiiremini.

Lisaks makselahendusele hakkab Fortumo Hiina nutitelefonide tootjatele pakkuma telefonidesse laadimiseks rakendusi oma klientidelt, kelleks on muuhulgas Gameloft, GLU Mobile, Creative Mobile, Rovio, Zeptolab ja Electronic Arts.

Varasemalt on Fortumo teatanud koostööst Hiina nutitelefonide tootjaga ZTE ja kõigi kolme Hiina mobiilioperaatoriga. Viimase kahe aasta jooksul on Fortumo teinud olulisi investeeringuid Aasia suunal, avades hiljuti ka kontorid Shanghais, Mumbais ja Singapuris.

Fortumo on mobiilimakselahendusi pakkuv Eesti ettevõte, kelle klientideks on muuhulgas Microsoft, Facebook, Rovio ja Electronic Arts. Fortumo makseid kasutas 2013. aastal üle 50 miljoni inimese 81 riigist, ettevõtte käive oli üle 19 miljoni euro. 

Fortumo pakub tööd 70-le inimesele Tartus, San Franciscos, Pekingis, Shanghais, Delhis, Mumbais ja Singapuris.