48-aastane Abrey Lee Price mõisteti teisipäeval 30 aastaks vangi, kui ta tunnistas süüd panga- ja väärtpaberipettuses. Teda kohustati invstoritele ja klientidele tagasi maksma ka 51 miljonit dollarit. Tema ohvritest oluline osa olid vanemad inimesed.

Price arreteeriti 31. detsembril aastal 2013. Ta oli olnud FBI enim tagaotsitavate inimeste nimekirjas.

Prokuröride sõnul pettis Abrey Lee Price Montgomery Bank & Trustilt välja ligi 21 miljonit dollarit. Et oma kuritegu varjata, esitas ta panga juhtkonnale võltsitud kontoväljavõtteid. Varsti pärast Price'i jäljetut kadumist, lõpetas tegevuse ka pank. See juhtus 2012. aastal.

Meest süüdistati ka ligi sajalt investorilt 51 miljoni dollari võtmisel. Ta paigutas raha investeerimisfondi, mida ta ise juhtis. Ta esitas investoritele võltsitud kontoväljavõtteid, et raha vaikselt endale võtta.

Enne kadumist jättis Price maha kirja, kus teatas plaanist sooritada enesetapp merel. Viimane kord, kui teda nähti, läkski mees laevale. Kohtunik kuulutas ta mõne aja pärast surnuks. Tal õnnestus „surnud" olla ligi poolteist aastat.

„Price kasutas inimeste usaldust väga kurjasti ära, jättes vanemaealised investorid peaaegu rahatuks. Samal ajal suutis ta anda panuse suure panga kokkukukkumisele," ütles advokaat Edward Traver. „Price on igati oma karmi karistust väärt," lisas ta.