USAs Bostonis sattusid politseiametnikud hiljuti ootamatu leiu otsa. Nad olid saanud jälile illegaalsetele immigrantidele, kes vedasid ülisuurt telekommunikatsioonialast püramiidskeemi.

Eelmisel nädalal sisenesid politseinikud TelexFree-nimelise telekommunikatsioonifirma kontorisse. Arreteeriti mitmeid inimesi ning konfiskeeriti dokumente ja arvuteid. Tavaline protseduur. Politseinikel oli aga infot, et lähedal asuvas ühetoalises korteris võib midagi huvitavat olla.

See oli täiesti tavaline korter. Üks magamistuba, üks vannituba, elutuba, väike köök. Kuu aja rent umbes 1600 dollarit. Niisiis võib aimata, et politseinikud olid šokeeritud, kui avastasid suure voodil olnud madratsi seest 20 miljonit dollarit illegaalset raha. Vahistati korteris elanud 28-aastane Brasiilia mees Cleber Rene Rizerio Rocha. Teda kahtlustatakse rahapesus.

TelexFree jõudis jänkide meediasse juba 2014. aastal, kui arreteeriti mitmed nende juhid. Neid kahtlustati püramiidskeemi kasutamises. Firmas töötasid Dominikaani Vabariigi ja Brasiilia immigrandid. Nad müüsid paketti 99TelexFree, kuid lubasid oma kundedele selle reklaamimise ja edasimüümise eest kena kopikat. Investorid maksid 50 dollarit lisaks 300 kuni 1400 dollarile, et reklaampakett osta. Nad hakkasid oma sõpradele ja sugulastele teenust müüma. Investor, kes pani mängu 1400 dollarit, võis nii tagasi teenida 3675 dollarit.

Skeemitajad ise suutsid nii kokku koguda lausa ligi 1,1 miljardit dollarit.