Konkursile laekus 26 rajatist, mille kasutuseesmärk on väga erinev.

Riigikogu liikme, arhitekti ja žürii esinaise Yoko Alenderi sõnul oli tänavuse konkursi tase kõrge, mis peegeldab Eesti puitarhitektuuri arengu kasvu. „Tulivee salapiiritusemuuseum ja kontserdikeskus eristus tervikliku lähenemisega. Kompleksi erinevates ehitistes on kasutatud puitu läbivalt ning väga erineval kujul. Selliselt moodustab Tulivee salapiiritusemuuseum ja kontserdikeskus looduskaunis asukohas väärika terviku. Seda nii sisult kui vormilt," kirjeldas ta.

Aasta puitehitise konkurssi korraldab Eesti Metsa- ja Puidutööstuse Liit. Konkursi eesmärk on tõsta esile uusi ehitisi, mille puhul on puidu kasutamine konstruktsioonis ja välis- või siseviimistluses toimunud arhitektuurses, tehnilises ning ehituslikus mõttes silmapaistval viisil.

Tänavu juba 17. korda toimunud aasta puitehitise konkursi žüriisse kuulusid Yoko Alender, Siiri Vallner (arhitekt, Aasta Puitehitis 2018 autor), Karin Paulus (kunstiteadlane), Kätlin Ölluk (sisearhitekt), Ott Kadarik (arhitekt, Aasta Puitehitis 2016 autor) ja Jüri Kliimask (insener).

Tulivee kontserdikeskus.

Tulivee salapiiritusemuuseum.