Mõisa hind on jäänud samaks, millega seda eelmisel sügisel rahvusvahelises luksuskinnisvara keskkonnas Christie’s International Real Estate vara väärtuse kompamise eesmärgil müüdi. See on 3,8 miljonit eurot, selgub Kinnisvara24 portaalis üleval olevast kuulutusest. Mõisa müügikuulutus on üleval ka portaalis City24.

Kõue mõisa näol on tegemist ühe vanima rüütlimõisaga Harjumaal, mida mainiti esimest korda 1241. aastal. 1832. aastal ostis mõisa kuulus maadeavastaja Otto van Kotzebue, kelle reisikirjadest on ammutatud inspiratsiooni mõisa sisekujunduses. Täna tegutseb mõisas butiikhotell, restoran ja ürituste keskus.

Lisaks sellele, et Kõue mõisa kolmekorruseline peahoone läbi kapitaalremondi ja renoveeriti 2012. aastaks, on kompleks saanud ka terve rida tiitleid. Näiteks 2013. aastal sai ta Eesti kaunima kodu tiitli, 2016. aastal maailma kõige imepärasema sisekujundusega butiikhotelli tiitli ja 2017. aastal valiti Eesti mõisaliidu poolt eesti parimaks mõisa majutushooneks.

Mõisakompleksi kuulub barokne peahoone, tall-tõllakuur-külalistemaja, tööhobuste tall, tall-laohoone (renoveerimata), valitsejamaja (renoveerimata), katlamaja ja aiapaviljon. Mõisa peahoones on 20 tuba. Mõisapark on liigendatud kaheks – sissepääsu juures on rohkelt põlispuid, mõisa taga aga avarust koos paradiisiõunapuu aia, puhkealade ja köögiviljaaiaga. Mõisale kuulub ligi 15 ha suurune krunt, millest ca 8,5 ha on metsamaad.

Kuulutuses on märgitud, et Kõue mõis asub väga heas asukohas, olles veidi eemal suuremast liiklusest, samas Tallinnast vaid 50 km kaugusel, kohe Kose aleviku kõrval ning suure Tallinn-Tartu maantee magistraali läheduses.

Ühtlasi on välja toodud, et mõisa renoveerimisse on investeeritud rohkem, kui on mõisa tänane müügihind ning seda saab vaatama minna ainult kokkuleppel maakleriga. Mõisa müüb Uus Maa Kinnisvarabüroo.

Poliitik Eerik-Niiles Krossile ja tema abikaasale Mary Krossile kuuluv Kõue mõis on pikalt maadelnud suure maksuvõlaga. Kui mullu septembriks oli see kahanenud 113 602 euroni, siis selle aasta jaanuariks küündis see 161 273 euroni. Praeguseks on see taas natuke kahanenud, kuid ulatub siiski üle 149 000 euro.

Ettevõtte viimane majandusaasta aruanne pärineb 2016. aastast, kui ettevõtte müügitulu oli 440 050 eurot, kuid kahjum oli juba mitmendat aastat väga suur, toona siis 251 531 euro suurune.